Keuring Magazijn stellingen

Het wordt nog wel eens onderschat, de veiligheid van magazijnstellingen. Een jaarlijkse controle van uw magazijninrichting is verplicht gesteld door de Arbo wetgeving. Het is uiterst belangrijk dat u uw magazijnstellingen om de zoveel tijd laat keuren door een gecertificeerd keuringsbedrijf. Wij van keuring-magazijnstelling, onderdeel van Metalstock zijn zo’n gecertificeerd keuringsbedrijf.

Wat houdt de keuring in?

Als u uw keuring magazijnstellingen door ons laat uitvoeren, zal 1 van onze keurmeesters bij uw langskomen. De keurmeester controleert en keurt uw stellingen op vervorming van verschillende onderdelen, de constructie en eventuele overbelasting. Ook controleert hij de omgeving waarin de stellingen geplaatst zijn. Deze keuring voldoet aan de Europese vastgestelde normen.

Als uw magazijnstellingen gekeurd zijn, betekent dit dat ze veilig zijn voor op dat moment. Dit betekent echter niet dat de stellingen nu jarenlang veiligheid garanderen. Het is daarom van belang dat u om de zoveel tijd opnieuw een keuring laat uitvoeren.

Waarom is het keuren zo belangrijk?

Een magazijnstelling is niet zomaar iets. Als uw magazijnstellingen niet worden gekeurd, kunnen deze gebreken hebben zonder dat u het doorheeft. Dit kan grote schade en problemen veroorzaken. Wist u bijvoorbeeld dat het onderste deel van de staanders van de stelling bijna het gehele gewicht van de stelling draagt? Verder moet de constructie van de stelling goed in elkaar zitten, overbelasting moet worden voorkomen en de stelling moet worden onderhouden. Ook de omgeving van de stelling moet goed zijn. Er moet voldoende ruimte zijn tussen de stellingen om aanrijdgevaar te voorkomen en de stellingen mogen niet te vol staan.

U kunt bij ons onder andere terecht voor de volgende keuringen:

  • Archiefstellingen
  • Bandenstellingen
  • Entresolvloeren
  • Grootvakstellingen
  • Legbordstellingen
  • Palletstellingen
  • Verdiepingsvloeren

Als u uw magazijnstellingen laat keuren, is het belangrijk dat u dit laat doen door een gecertificeerd bedrijf. Wij van keuring-magazijnstelling, onderdeel van Metalstock beschikken over keurmeesters met officiële certificaten.

Geïnteresseerd in keuring magazijnstellingen?
Staat u voor veiligheid op de werkvloer en bent u geïnteresseerd in onze keuring magazijnstellingen? Of zou u graag wat meer informatie willen over ons en onze werkzaamheden? Neem dan nu contact op met ons, wij kijken zo snel mogelijk wat we voor u kunnen betekenen.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar keuringmagazijnstelling.nl