Legbordstellingen

Geschikt voor een magazijn met een enkel niveau

Legbordstellingen zijn bij Metalstock verkrijgbaar al vanaf €75 per meter! Vraag ons eens naar de mogelijkheden.

De legbordstellingen zijn uitgevoerd in twee varianten, namelijk de ST30 en ST60. Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden onder de Catalogus-button in het menu.

De ST30-stellingen hebben een diepte van 300mm tot 800mm en zijn geschikt voor bouw met een enkel niveau. De hoogte varieert vanaf 2000mm tot 5500mm, maar de stellingen zijn in elke tussenmaat te leveren. De ST60-stellingen hebben dezelfde dieptes als de ST30-stellingen, maar zijn geschikt voor het bouwen van magazijnen met vier niveaus tot een standaardhoogte van 12400mm. Voor beide varianten is er een scala aan mogelijkheden wat betreft legborden en accessoires.

De legborden met een minimum draagvermogen van 180 kg zijn per 25mm en 50mm met een eenvoudig inhaaksysteem in de staander te bevestigen. Alle legborden zijn rondom voorzien van puntlast en versteviging indien er een hoger draagvermogen gewenst is. Alle accessoires zijn toepasbaar voor beide systemen, zoals schuifschotten, trapeziumbakken, achter- en zijwanden, telescoopladen, mattenrekken, kledingstangen, etc.

Vloeren op of tussen legbordstellingen

Voor beide systemen is de vloerconstructie C120 van toepassing. Deze constructie kan gemonteerd worden tussen de staanders voor loopvloeren of geheel over de staanders voor een totale vlakke vloer. De uitzondering voor de ST60-stelling is dat we dit kunnen doen voor drie niveaus. Als het magazijn 12m hoog is, kunnen we bijvoorbeeld op 3,6m en 9m hoogte een vloer maken.

De vloerconstructie kan worden afgewerkt met C-Dur 38mm vloerplaten of een keuze van vloerroosters in open of gesloten uitvoering. Het draagvermogen kan variëren van 350kg/m2 tot 750 kg/m2. Alle vloeren, zowel in gangpaden als rondom de installatie, worden voorzien van een leuning met hand-knie- en schoprand.

De verdiepingsvloeren zijn toegankelijk door middel van een ‘luie’ trap, in breedte variërend van 800mm, 900mm, 1000mm en 1200mm. De trap is tevens voorzien van antislip-traptreden.

De magazijnstellingen zijn in
zeven verschillende RAL-kleuren te verkrijgen.
3000 5003 5010 7043 7040 1007 6017
Getoonde kleuren kunnen
afwijken van de werkelijkheid.

Uitvoering materialen

Het materiaal van de ST30- en ST60-stellingen is van hoogwaardige staalkwaliteit en is leverbaar in zeven verschillende standaardkleuren. Tevens is er ook de keuze om deze materialen in verzinkte uitvoeringen te leveren.

Montage legbordstellingen

Wanneer u een magazijninrichting bestelt bij Metalstock, zullen alle materialen op maat gemaakt worden. De montage kan zowel door de klant als door bij ons aangesloten montagebedrijven worden uitgevoerd. U kunt ten alle tijden de montagehandleiding downloaden op onze site. Deze handleiding is te gebruiken voor stellingen, vloeren, accessoires en balies.

Vragen of informatie?